Przystawki

by devel, 28 lipca 2015

PRZYSTAWKI

Tatar tradycyjny ze świeżej wołowiny, podawany z musztardą J, Mu, G 22,00zł / 120g

masłem, cebulą, pieczarką, ogórkiem, natka pietruszki, pieczywem tostowym

Kruche babeczki z łososiem i szpinakiem w środku, J, Ml, Mu, O, G 15,00zł / 3szt

zapieczone pod parmezanem

Krewetki w cieście smażone, podawane z sosami Sk, G 15,00zł / 5szt

Krewetki w czosnku i bazylii duszone, podawane z tostami Sk, G 15,00zł / 5szt

Śledź wyśmienity z cebulką w oleju, podawany z pieczywem R, G 10,00zł

Śledź w lekkiej marynacie, podawany na placku ziemniaczanym z kwaśna śmietaną, cebulką, zielonym pieprzem– Danie, które zdobyło 1 nagrodę w konkursie Regionalnym na Produkt Kulinarny 2013 z obszaru LPD Polesie R, J, Ml, G 12,00zł

Alergeny pokarmowe: Sd – dwutlenek siarki, J – jajka, Ł – łubin, M – mięczaki, Ml – mleko, Mu – musztarda, O – orzechy, R – ryby, S – seler, Sk – skorupiaki, So – soja, Se – sezam, G – gluten